Община Петрич бори водния режим с нови пет сондажа за питейна вода

Община Петрич обяви обществена поръчка за пет сондажа за питейна вода. Два от сондажите ще са по поречието на р.Струмешница до сега съществуващите и ще са основно за водоснабдяване на Петрич.

Други два сондажа ще са за нуждите на най-голямото село в община Петрич –Първомай и един за курортното село Марикостиново.Това обяви днес управителят на водното дружество инж. Ивайло Христов. Срокът за подаване на документи е до 11 май, а ден след това ще бъде обявен и победителя.

Преди това ще има изготвено инвестиционно намерение от фирмата изпълнител на обществената поръчка. Сондажните кладенци, са необходими за да няма или да се ограничи до минимум водната криза през летните месеци. Досегашните, които са на територията на община Петрич са стари и амортизирани, строени са през 70 –те години на миналия век и са пуснати в експлоатация през 81 –ва година. Това ги прави на практика негодни и всеки един момент могат да преустановят работата си, поясни водният шеф на Петрич.

Инж. Христов смята, че с новите сондажни кладенци жителите на село Първомай ще могат да си отдъхнат от водната криза, която се наблюдава през лятото, особено в горната част на най-голямото село.

За село Марикостиново този проблем е болезнен, защото жителите му всяко година са на режим, тъй като са зависими изцяло от водоподаването от санданското водно дружество УВЕКС. Затова от другата седмица ще бъдат монтирани и два водомера, с които ще става замерването на подаваната от санданското дружество УВЕКС вода до селата от източния край на община Петрич“, увери още управителят на ВиК –инж.Ивайло Христов.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

210 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Петрич