С нова наредба и глоби до 500 лв. община Петрич опитва да озапти безразборното паркиране в града

С нова наредба за организация и управление на движението на територията на община Петрич, изготвена по време на кризата с коронавируса и чакаща ОбС да започне работа, за да я приеме, община Петрич прави опит да въведе ред в безразборното паркиране на територията на града.

Според предложението освен движението по ул. „Славянска” /от ул. „Отец Паисий” до ул. „Гоце Делчев”/, ул. „Ал. Стамболийски” /от „Вардар” до „Славянска”/,  ул. „Лазар Маджаров” /от ул. „Вардар” до ул. „Славянска”/, ул. „България ” /от  ул. „Княз Борис I” до ул. „Тома Митов”/ и двата площада „Възраждане” и „Македония” вече няма да е позволено и паркирането, и престоят.

Забраната няма да се  отнася само за МПС-тата, зареждащи търговските обекти от 06:00 ч. до 09:00 ч., и за колите, обслужващи културни мероприятия, организирани или съгласувани с община Петрич.

Разширява се списъкът на улиците с еднопосочно движение. Глобите за неправилно паркиране и всякакви нарушения на наредбата стават драконовски – от 100 до 500 лева, а занапред фиш за неправилно паркирано моторно превозно средство може да се издаде и в отсъствие на нарушителя – в този случай той се издава на собственика на моторното превозно средство, като първият екземпляр от фиша му се изпраща, а вторият и третият екземпляр остават за съхранение в службата за контрол. Към самото МПС на нарушителя се закрепва уведомление, в което се посочват мястото и времето на нарушението, нарушените разпоредби, размерът на глобата, срокът, сметката или мястото за доброволното заплащане, като закрепването на уведомлението към колата се смята за връчване на фиша”.

Занапред солени глоби чакат и тарикатите, които сами демонтират скобите – според създадения в наредбата нов чл. 50 за частично или цялостно повреждане или нерегламентиран демонтаж на монтирано по съответния ред антипаркинг съоръжение на извършителите се налагат глоби в размер от 50 до 300 лева. Когато пък нарушението е извършено при или по повод осъществяване дейността на юридическо лице или едноличен търговец, се налага имуществена санкция в размер от 200 до 500 лева.

Новата наредба е изготвена от бившия съветник от ВМРО Кирил Стойков, който бе изключен от групата на съпартийците си заради нарушение на партийната дисциплина, определяща на коя точка в сесията как ще гласуват войводите, и в момента е главен експерт по обществен ред и сигурност в Общинската администрация на Петрич./struma.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

20 340 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Петрич