20 години по-късно: Разкриха защо се срутиха кулите близнаци!

Навършват се 20 години от едно от най-трагичните събития в модерната история на света – серията от самоубийствени атентати в САЩ срещу кулите близнаци в Ню Йорк, Пентагона във Вашингтон и разбиването на четвъртия похитен самолет в Пенсилвания, припомнят от bg-voice.com.

Остават обаче редица въпроси, като например, защо се срутиха кулите-близнаци?

Двата небостъргача са проектирани около вертикални системи, които се държат заедно чрез по-слаба хоризонтална връзка. Структурната цялост на Световния търговски център зависи от две свързани системи от вертикални колони.

Централното ядро от подсилен бетон понася вертикалните натоварвания, а стоманените стълбове са подредени по периметъра.

Заключението на учените е, че когато самолетите са се забили в кулите, е избухнал пожар, подклаждан от горивото им, който е изкривил и отслабил стоманата в конструкциите на сградите.

Скоро изкривяването е предизвикало деформация на външните стени, което е причинило неочакваното сриване на подовете над зоните на ударите. Според доклада подовете на по-долните етажи не са оказали достатъчна съпротива на огромната енергия от срутването на горните, заради което конструкцията се е разпаднала много бързо.

 

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

6 743 преглеждания

One thought on “20 години по-късно: Разкриха защо се срутиха кулите близнаци!

  1. няма терористи краварите разиграха съвременен пърл харбър за да настроят света срещу измислен враг сами си бутнаха кулите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: По света