Франция ще разреши на хората да излизат, за да осиновят домашен любимец

Франция ще разреши на хората да излязат, за да осиновят домашен любимец от приютите за животни, въпреки строгите мерки и блокада срещу пандемията COVID-19.


Вътрешното министерство съобщи в събота, че ще има “толерантност” за хуманни мисии, след призив от Обществото за защита на животните.
Обществото затвори за обществеността своите 62 центъра преди три седмици в съответствие с официалните постановления за ограничаване на контактите. Но в понеделник призова за преосмисляне и предупреди за пренаселеност с хиляди животни, които чакат нов дом.
“Напълно заставаме зад каузата на хуманното отношение към животните. Правителството чу призива на Обществото за защита на животните и веднага показа желание да намери разумно решение”, заяви вътрешният министър Кристоф Кастанер.
“Взето е решение, че ще бъде даден толеранс за пътуване за осиновяване на животни от приютите”, се казва в съобщение на министерството. Въпреки това има редица ограничения, включително избиране на домашния любимец онлайн и уговаряне и взимането му му от един човек.
“Това ще даде възможност за спазване на правилата и ще спаси живота на многобройни животни”, добави министърът.
“Имаме 5000 животни в нашите приюти и капацитет 6 000”, каза президентът на Обществото Жак-Шарл Фомбон.
Франция е регистрирала повече от 13 000 смъртни случая от коронавирус. /БГНЕС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

44 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: По света