Гърция в очакване на Великден: Празни църкви, магистрали и летища

С дронове се следи движението по цялата пътна мрежа

Властите в Гърция затегнаха контрола върху мерките срещу разпространението на COVID-19.

„Никакво пътуване по селата и срещи с приятели“, разпореди заместник-министърът на обществения ред Никос Хардалиас.

 

Празни магистрали, празни фериботи и летища. Така, в необичайна тишина, Гърция се готви да посрещне един от най-почитаните празници – Великден. Полицията в страната засили проверките и мерките за сигурност, за да ограничи пътуванията. За много от гърците да са далеч от семейството означава да нямат никакво празнично настроение. Заради пандемията гръцката църква взе безпрецедентно решение храмовете да бъдат затворени за празника. Литургиите ще бъдат излъчвани по телевизията.

Излизането от областните градове е позволено само в случай на крайна необходимост и то с разрешение на властите. Глобата за нерегламентиран опит да се напусне населеното място е 300 евро.

 

С дронове се следи движението по цялата пътна мрежа. За нерегламентирано пътуване се налагат глоби и номерата на автомобила се свалят за два месеца. От Министерството по защита на гражданите предупреждават, че е в сила забраната дори за посещения при съседи и приятели.

През последното денонощие са регистрирани само 15 нови случаи на заразени с коронавирус, подобрява се състоянието и на голяма част от настанените в болница, съобщават от здравното министерство в Атина.

Експертите от правителството удължиха извънредните мерки до 27 април.

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

81 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: По света