Гърция въведе нови мерки, случаите се увеличиха!

Гърция разшири изискванията за носене на маски, включвайки всички хора на всички публични места на закрито и въведе редица други ограничения, за да спре разпространението на Ковид-19 след увеличаване на броя на заболелите.

Посещенията в болници и домове за възрастни хора се разрешават само по изключение. В баровете се допускат толкова хора, колкото са местата, за да се избегне струпването на хора.

Вече не се разрешава да бъдат обслужвани стоящи посетители в баровете, дори ако са навън. Нарушителите може да бъдат глобени със 150 евро.

Гръцките медии съобщават за многобройни полицейски проверки в барове и в обществения транспорт. Миналата седмица правителството разшири изискването за носене на маски в магазините и в обществения транспорт.

Броят на установените случаи на коронавирус в Гърция за изминалото денонощие се е увеличил с рекордните 110 души до 4587, съобщи министерството на здравеопазването.

За периода няма починали и жертвите на патогена остават 206.

От новите случаи 9 са установени на пунктове за влизане в страната.

През последните дни според гръцки медии инфекциите се увеличават – от 20-50 случая средно на ден до 110 днес. Обмислят се и още нови мерки срещу заразата.

Една от тях вече попари надеждите на нашенци, че ще почиват на море там без да се налага посещение на лаборатория. Южната ни съседка удължи до 15 август влизането с PCR тестове в страната през ГКПП Промахон, както и по въздух. Новината бе обявена тази вечер от гръцкото здравно министерство.

Ограничението важи за туристи от България, Румъния и Арабските Емирства. В съобщението се казва, че маската в затворените помещения като банки, офиси, магазини важи за всички. Ако някой извърши нарушение, глобата е 150 евро. Мотивът за удължаването на срока е големият брой заразени, които се установяват при влизане през границата. Предишният срок бе 4 август.

Гръцките здравни власти съобщиха преди дни, че са потвърдили 52 нови случая на коронавирус само за 24 часа, с което общият брой на потвърдените случаи в страната достигна 4279.

Седем от новите случаи бяха регистрирани на входните пунктове на страната, посочи в ежедневния си доклад Националната организация за обществено здраве. Общият брой на направените тестове е 457 540.

Румънците, които заминават на почивка в Гърция, водят „истинска битка“, за да се запишат в някои от акредитираните центрове за тестване за коронавирус.

Нов ден с много жертви и нови случаи!

Броят на заразените с новия коронавирус в световен мащаб е надхвърлил 17,67 милиона души, а 679 918 са починали.

Инфекции са регистрирани в над 210 държави и територии, откакто през декември 2019 година бяха установени първите случаи в Китай.

Междувременно днес Световната здравна организация информира, че заразените в Африка вече са 928 320, увеличавайки се с 19 976 за едно денонощие.

Най-много инфектирани и починали на африканския континент са отчетени в Република Южна Африка – съответно 493 183 и 8005.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 392 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: По света