Най-смъртоносният ден на коронавируса в Италия, все повече болни в Германия и Франция

С близо 50 смъртни случая през последните 24 часа общият брой на починалите от новия коронавирус в Италия наближава 200. Във Франция и Германия заразените са над 600, а Австрия въвежда произволни здравни проверки по южните си гранични пунктове, предават световните агенции.

Ръководителят на националната служба за гражданска защита в Италия Анджело Борели съобщи днес за 49 починали от заболяването Ковид-19 през изминалото денонощие. Това е най-голямото дневно увеличение на смъртните случаи, откакто бе съобщено за появата на вируса в страната преди две седмици.

Общият брой на починалите от Ковид-19 в Италия е достигнал 197. Заразените са 4636. Вчера броят им бе 3858 – увеличение от близо 800 случая за едно денонощие. От заразените вече са напълно излекувани 523 – 109 повече спрямо вчера.

Италия е най-тежко засегнатата от вируса страна в Европа. Тя остава на второ място след Китай по брой починали, но по смъртни случаи отстъпи от трето на четвърто място след КитайЮжна Корея и Иран.

Във Франция и Германия вече има по над 600 заразени. Броят на потвърдените случаи във Франция е достигнал 613, съобщи тази вечер директорът на националната здравна служба Жером Саломон, цитиран от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това означава увеличение от 190 за едно денонощие. Броят на смъртните случаи във Франция остава 9. 39 души са в интензивно отделение, каза още Саломон.

В съседна Германия заразените с новия коронавирус вече са 639, съобщи тази вечер институтът „Роберт Кох“, цитиран от ДПА. Агенцията отбелязва, че по обед броят на случаите в страната е бил около 500. По-голямата част от заразените в Германия са в западната провинция Северен Рейн – Вестфалия. Саксония-Анхалт, на изток, е единствената германска провинция, където няма регистрирани заразени с вируса.

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц пък съобщи, че държавата въвежда проверки на произволен принцип за здравословното състояние на преминаващите през граничните пунктове с Италия. Мярката влиза в сила от следващата седмица и ще остане в сила в продължение на две седмици.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

111 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: По света