Президентът на Беларус: Алкохолът е 5 пъти по-смъртоносен от вируса

Заразените с коронавирус в Беларус са пет пъти по-малко от жертвите на алкохола, обяви президентът Александър Лукашенко. За първите четири месеца на годината от алкохолно отравяне са починали 482 души, 470 са извършили самоубийство, в пожари са загинали 218, в катастрофи  – 163-а. В същото време властите твърдят, че жертвите на COVID-19 са 97.

 

Тази статистика е била изнесена по време на съвещание, посветено на подготовката за отбелязването на 9 май и епидемиологичната обстановка в страната. Според президента Лукашенко смъртността в страната през януари-април дори е спаднала с 1,5 на сто.

 

В Беларус, където са регистрирани близо 16 000 заразени с новия вид коронавирус, не е въведена карантина, отбелязва ТАСС. Въпреки предупрежденията на Световната здравна организация от 20 април в страната децата се върнаха на училище, на 25 април се проведе всенароден съботник и тече трескава подготовка за отбелязването на Деня на победата 9 май.

 

ОТПОР

През март беларуският държавен глава обяви каква е рецептата му за справяне с COVID-19 – сауна, водка и трактор  (работа на полето). „Мийте ръцете си по-често, закусвайте навреме, обядвайте и вечеряйте. Аз не пия, но наскоро шеговито казах, че трябва не само да миете ръцете си с водка, но вероятно и да отровите вируса с 40-50 грама на чист алкохол“, отбеляза президентът. А с сауната 2-3 пъти седмично била препоръчителна, защото  „китайците ни казаха, че този вирус не може да издържи при над 60 градуса“, поясни  Лукашенко.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

528 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: По света