Путин: Отрицателното влияние на коронавируса върху икономиката вече се усеща

Guliver/ Getty Images</p>

Отрицателните последици от епидемията от коронавирус засягат цялата система на международните икономически отношения. Това заяви руският президент Владимир Путин на заседание, състояло се тази сутрин на правителствения терминал на летище „Внуково“, предаде БТА.

„Що се отнася до прякото икономическо влияние от епидемията от коронавирус, трябва да видим конкретно как да реагираме на случващото се в този смисъл“, каза Путин. „А тук негативните последици вече се усещат, засягат цялата система на световните икономически връзки, на практика всички държави, имайки предвид днешната най-висока взаимозависимост и взаимосвързаност на икономиките“, добави руският президент.

Путин коментира също, че изминалата седмица е била най-лошата за световните пазари след кризата от 2008 година. Той обаче отбеляза, че за руския бюджет текущото равнище на цените на петрола в света е приемливо.

В петък цената на сорта Брента спадна под 49 долара а барел за първи път от юли 2017 година, а на американския петрол – под 44 долара за барел до най-ниска стойност от декември 2018 година.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

227 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: По света