Стрелба в Канада! 16 души са убити

Най-малко 16 души, включително полицай, загинаха в резултат на стрелба в канадската провинция Нова Скотия, съобщава CTV News, позовавайки се на полицейския комисар Бренда Лъки, цитирани от Дарик.

Преди това полицията съобщи, че повече от десет души са убити при стрелба в различни градчета в Нова Скотия. Комисар Лъки потвърди пред телевизионния канал, че органите на реда не смятат, че стрелбата е акт на тероризъм, а мотивите на стрелеца, който е носел част от полицейска униформа се изясняват. Името му е Габриел Уъртман, на 51 години.

Полицаите са го преследвали около 12 часа, а операцията е приключила в неделя сутринта в близост до град Халифакс. Първоначално полицията съобщи, че заподозреният е задържан, но в последствие служителите на реда посочиха, че стрелецът е мъртъв.

Серията от убийства е започнала в градчето Портапик, разположено на стотина километра от Халифакс. Това е най-тежкото масово убийство в Канада от декември 1989 г., когато въоръжен мъж уби 14 жени в Монреал, отбелязва АФП.

На пресконференция в Отава премиерът Джъстин Трюдо изказа съболезнованията си на роднините и близките на жертвите.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

91 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: По света