Тръмп категоричен: Няма да позволя затварянето на полицейски управления

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се зарече в понеделник, че няма да позволи спирането на финансирането на полицията и разпускането на управления, каквито искания имат протестиращите в страната. Пред служители на правоохранителните органи Тръмп каза: „Няма да има спиране на финансирането, няма да има разформироване на управленията, които ни осигуряват мира, в който живеем.“, предава Ей Би Си.

Тръмп каза, че престъпността в САЩ спада, което е резултат от доброто функциониране на правоохранителните органи. Според президента „Понякога виждаме ужасни неща, както напоследък, но 99 процента от служителите са страхотни хора, които вършат рекордно добра работа.“

Гневни от смъртта на чернокожия арестант Джордж Флойд, някои от протестиращите в САЩ, както и редица от най-либералните политици, поискаха да бъдат намалени бюджетите на полицейските управления, а на места те дори да бъдат разформировани. По-умерените демократи се дистанцираха от тази идея, включително кандидат-президентът Джо Байдън, който ще се яви на президентските избори срещу Тръмп през есента.

572 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.