Турция ще произвежда мини танк

Турция започва масово производство на свой мини танк, след като беше подписан договор за производството им между председателството на отбранителната индустрия (SSB) и водещата отбранителна и технологична компания ASELSAN. Това заяви председателят на SSB Исмаил Демир, цитиран от в. „Сабах”.

Новите роботизирани бойци ще бъдат предлагани за използване от турските сили за сигурност, които вече са разгърнали ефективното използване на безпилотни летателни апарати (БПЛА).
Въоръжените „мини танкове” ще бъдат доставени на сухопътните войски на страната като част от проект, създаден в сътрудничество с турската компания Katmerciler, заяви Демир.
„Проектът включва разработването и масовото производство на НБМЕ, които извършват разузнаване, наблюдение, откриване на цели, разполагат с оръжейни системи и други необходими системи. Бойните машини могат да се командват дистанционно и да работят автономно с превъзходна мобилност“, каза той.
Досега ASELSAN предоставя на турските въоръжени сили различни национални и високотехнологични продукти в областта на безпилотните системи. Силите за сигурност използват безпилотни въздушни, морски и наземни превозни средства, както и роботи за обезвреждане на бомби.
Въоръжените „мини танкове” , над които ASELSAN и Katmerciler работят от известно време, са разработени в съответствие с изискванията и предложенията на крайните потребители.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

210 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: По света