Вучич обяви историческа победа на парламентарните избори в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич обяви историческа победа на своята десноцентристка партия на парламентарните избори вчера, с 63,4% от гласовете, предаде Франс прес.

„Признателен съм на народа за тази историческа подкрепа“, заяви той пред свои привърженици в централата на сръбската прогресивна партия в Белград. „Ние спечелихме навсякъде, спечелихме и там, където никога не бяхме печелили“, каза Вучич, цитиран от АФП.

Сръбската прогресивна партия побеждава на изборите с 63,35%, съобщи на пресконференция снощи в Републиканската избирателна комисия представителят на Републиканското статистическо бюро Миладин Ковачевич, който влиза в нейния състав, предаде ТАСС.

„Обработени са данните от 196 избирателни секции. Активнотта на избирателите е 59,43%. Води Сръбската прогресивна партия с 63,35%, следвана от Социалистическата партия на Сърбия с 10,67% , трета е Сръбската радикална партия с 1,58%“, заяви Ковачевич, като допълни, че останалите партии не са преодолели бариерата от 3%.

Председателят на РИК Владимир Димитриевич съобщи, че в хода на гласуването не са били установени сериозни нарушения. „Всички секции затвориха навреме, нямаше данни за сериозни нарушения“, каза председателят на комисията, цитиран от ТАСС

855 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.