Вучич обяви историческа победа на парламентарните избори в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич обяви историческа победа на своята десноцентристка партия на парламентарните избори вчера, с 63,4% от гласовете, предаде Франс прес.

„Признателен съм на народа за тази историческа подкрепа“, заяви той пред свои привърженици в централата на сръбската прогресивна партия в Белград. „Ние спечелихме навсякъде, спечелихме и там, където никога не бяхме печелили“, каза Вучич, цитиран от АФП.

Сръбската прогресивна партия побеждава на изборите с 63,35%, съобщи на пресконференция снощи в Републиканската избирателна комисия представителят на Републиканското статистическо бюро Миладин Ковачевич, който влиза в нейния състав, предаде ТАСС.

„Обработени са данните от 196 избирателни секции. Активнотта на избирателите е 59,43%. Води Сръбската прогресивна партия с 63,35%, следвана от Социалистическата партия на Сърбия с 10,67% , трета е Сръбската радикална партия с 1,58%“, заяви Ковачевич, като допълни, че останалите партии не са преодолели бариерата от 3%.

Председателят на РИК Владимир Димитриевич съобщи, че в хода на гласуването не са били установени сериозни нарушения. „Всички секции затвориха навреме, нямаше данни за сериозни нарушения“, каза председателят на комисията, цитиран от ТАСС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 101 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: По света