Акция на МВР в три столични университета

Проверки на полицията в три столични университета. Акцията на служителите на служебния министър Бойко Рашков била по сигнал. Униформените са влезли в СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС и Технически университет.

„С Постановление на Министерския съвет 219/2020 г. са отпуснати средства на държавните ВУЗ, притежаващи студентски общежития, за подобряване на битовата общодостъпна и социална среда в размер на 68 000 000 лв. С ПМС 53/2021 г. допълнително са отпуснати още 10 000 000 лв. От МОН е препоръчано при подготовката и провеждането на обществените поръчки университетите да заложат възможност за авансово плащане на 100% от стойността на договорите към фирмите изпълнители“, съобщават от МВР.

Служители на „Икономическа полиция“ са изискали от СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС и Техническия университет документите, свързани със сключени договори, гаранции, плащания и извършена дейност, както и с начина на провеждане на процедурите.

Снощи по време на кандидат-президентския дебат проф. Анастас Герджиков, който е ректор на СУ „Св. Климент Охридски“ обяви, че акции на служителите на МВР е имало и предишните дни.

„Вчера и днес е имало служители на ГДБОП и на МВР в СУ, които са проверявали за купуване на гласове.“, обясни проф. Герджиков.  

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

134 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика