Асен Василев разяснява пред парламентарна комисия предлаганата от него актуализация на бюджета

Служебният министър на финансите Асен Василев се очаква да бъде изслушан в ресорната парламентарна комисия за предлаганата от него актуализация на бюджета. Вчера депутатите от комисията се обединиха около тезата, че работата им по обновяването на бюджетната рамка не трябва да бъде „пришпорвана“, затова гласуването по предложените законопроекти на първо четене ще бъде следващата седмица.

Депутатите от ресорната бюджетна комисия имат редица въпроси, свързани с предлаганите промени в приходната и разходната част на бюджета. Опасенията варират от „подписване на празен чек“, през популистки решения заради потенциални нови избори до пропуски, които не биха позволили да се отговори на ключовите предизвикателства есента и зимата, а именно – новата Covid вълна и мигрантската криза. На въпрос на БНР дали ще е нужно осигуряването на допълнителен ресурс заради вълната от мигранти, вчера министър Асен Василев отговори:

Потенциалната възможност за нови избори също прави бюджетните прогнози предпоследни:

Към полугодието хазната е с превишение над 700 милиона лева, но кабинетът предлага преразпределение, както и покачване на приходите и разходите в хазната с около два милиарда лева.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

134 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика