БИТКАТА ЗА БЛАГОЕВГРАД

Наближава изборния ден, в който гражданите на община Благоевград ще изберат кой от кандидатите за кметския стол ще довърши мандата на отстранения, със съдебно решение, Румен Томов.
Благоевградчани са изправени пред нелеката задача да изберат кой от 7-те претендента да застане на чело на града. На кого да се доверят този път и ще бъде ли изборът им сполучлив? Ще чуе ли някой най-накрая зова за помощ на гражданите?
Настроенията и мненията на хората са различни и доста динамични. В началото, когато станаха ясни кандидатите, голяма част от гражданите бяха неориентирани за кого да дадат гласа си. Някои подхождаха с недоверие към всички претенденти, други пък залагаха на титулярната тройка, но сега обаче, след старта на кампанията, когато кандидатите представиха своите програми и дават все по-голяма гласност относно намеренията и надеждите си за по-добро бъдеще на Благоевград, нещата застават по малко по-различен начин.

Оказва се, че доста голям процент от благоевградчани са насочили своето доверие към по-малко популярните лица. Такива, които са с чисто и безпартийно минало и без особен опит в политиката до момента. Мненията са различни, но от все повече хора чуваме, че за драстични промени, трябва да бъде даден шанс на нови лица.
Това става ясно и от неотдавна проведено проучване от международна агенция за статистически проучвания.
В нея, гражданите поставят адвокат Илко Стоянов, който е и водач на листата на партията на Слави за парламентарните избори, на първото място. Според резултата от анкетата, изборите в Благоевград няма да минат без балотаж, т.к. следващите претенденти за позицията на градоначалник, са „по петите“ на първенеца . Изненадата обаче идва в подреждането на второто и третото място. Битката за второто място в класацията е между младият активист Стефан Делиов и екс-кмета Румен Томов, като разликата по между им е едва 0.7 %. На 3 % след тях е и бившият председател на ОБС Благоевград – Андон Тодоров. Кандидатите, представители на нежния пол – адвокат Цвета Рангелова, бизнесдамата Людмила Костадинова и доктор Виктория Каракостова, остават на по-задни места в подреждането с голяма процентова разлика от челните позиции.
Едно обаче е сигурно – битката за Благоевград ще е тежка, а благоевградчани ще са безкомпромисни към новия кмет, който и да бъде той.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

4 421 преглеждания

One thought on “БИТКАТА ЗА БЛАГОЕВГРАД

  1. Благоевград беше хубав град ама Гошо Икономов клозето и Иван Попов костюмо му ебаха майката от кражби и ракети и изнудвания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград