Борисов: Акциите на Левски не са мои

Феновете да питат Божков какво ще се случи с клуба, заяви премиерът
„Акциите на „Левски” не са мои. Всичко е направено умишлено, така че да не стане. Феновете да питат Божков какво ще се случи с клуба”. Това е първият коментар на премиера Бойко Борисов, след като преди дни Васил Божков джироса акциите на отбора на негово име.

Премиерът е сигурен, че правен казус няма, защото той не е приел ценните книжа.

„На сила може да вземеш, но не може да дадеш. Това е подигравка, ясна е целта”, заяви Борисов.

„Не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито съм дал съгласие, нито съм бил информиран. То е направено умишлено, за да не стане. Затова феновете и „Левски” да си търсят този, който го е направил. По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра, утре всяка фирма в ликвидация, може да ми джироса акциите”, заяви премиерът.

На настоятелните въпроси какво решение ще вземе за акциите, Борисов се обърна към репортера на бТВ: „Госпожо, няма на Божков ТВ да се хвана на въпросите”.

Запитан отново за акциите, Борисов пак каза: „Госпожо, „Божков” ТВ не ме касае”.

Минути по-късно – последва и нов пост на бившия лотариен бос. Божков публикува снимки акциите на Левски за последните 10 години- с коментар, че давал шанс Борисов да направи прозрачно прехвърляне.

Главният прокурор Иван Гешев пък направи паралел между Цветан Василев и Божков в интервю за БНТ. Двамата действали по една и съща схема – чрез писма, говорители, намиране на общ враг в лицето на прокуратурата. И още – според Гешев – Божков се е, цитирам, подиграл с Левски, за да спаси себе си.

Борисов коментира и атаката на Божков, посредством публикувани есемеси, към финансовия министър Владислав Горанов. Към момента акциите на Левски се съхраняват на Герена.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

397 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика