Борисов: Акциите на Левски не са мои

Феновете да питат Божков какво ще се случи с клуба, заяви премиерът
„Акциите на „Левски” не са мои. Всичко е направено умишлено, така че да не стане. Феновете да питат Божков какво ще се случи с клуба”. Това е първият коментар на премиера Бойко Борисов, след като преди дни Васил Божков джироса акциите на отбора на негово име.

Премиерът е сигурен, че правен казус няма, защото той не е приел ценните книжа.

„На сила може да вземеш, но не може да дадеш. Това е подигравка, ясна е целта”, заяви Борисов.

„Не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито съм дал съгласие, нито съм бил информиран. То е направено умишлено, за да не стане. Затова феновете и „Левски” да си търсят този, който го е направил. По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра, утре всяка фирма в ликвидация, може да ми джироса акциите”, заяви премиерът.

На настоятелните въпроси какво решение ще вземе за акциите, Борисов се обърна към репортера на бТВ: „Госпожо, няма на Божков ТВ да се хвана на въпросите”.

Запитан отново за акциите, Борисов пак каза: „Госпожо, „Божков” ТВ не ме касае”.

Минути по-късно – последва и нов пост на бившия лотариен бос. Божков публикува снимки акциите на Левски за последните 10 години- с коментар, че давал шанс Борисов да направи прозрачно прехвърляне.

Главният прокурор Иван Гешев пък направи паралел между Цветан Василев и Божков в интервю за БНТ. Двамата действали по една и съща схема – чрез писма, говорители, намиране на общ враг в лицето на прокуратурата. И още – според Гешев – Божков се е, цитирам, подиграл с Левски, за да спаси себе си.

Борисов коментира и атаката на Божков, посредством публикувани есемеси, към финансовия министър Владислав Горанов. Към момента акциите на Левски се съхраняват на Герена.

275 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.