Ден 61: Кадри с груба полицейска сила върху фасадата на парламента

Протестиращите, които се събират в “триъгълника на властта” за 61 пореден ден с искане оставката на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и честни избори, показват сцени на полицейски произвол върху фасадата на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

 

Няколко минути след 20 часа, обстановката на площада е спокойна. Хората стават все повече с всяка изминала минута. Познатите вече песни за протеста огласят площада, вувузели и свирки допълват обстановката. Звучат и изтеклите в медийното пространство скандални записи с гласа на премиера.

Мъже държат огромен трансперат с надпис “оставка” на площад “Атанас Буров” – между фонтана пред президентството и сградата на бившия Партиен дом.

 

На фасадата на бившия Партиен дом се прожектират кадри от Великото Народно въстание от 2 септември, когато се стигна до сблъсъци между протестиращи, полицаи. Показват се заснети моменти на прекомерна сила от страна на органите на реда.

Призивите на ораторите от трибуната и тази вечер са опозицията да напусне парламента, бойкот на аптеките и бензиностанциите на лидера на партия „Воля” Веселин Марешки и на всички бизнеси, свързани с олигарфията.

Информирайте приятелите си честно, особено тези, които живеят в по-малки градове. Създайте свои информационни канали – само така може да ги преборим, призоваха от трибуната.

 

От трибуната на протеста се чуват скандирания “Нас не ни е страх!”, “Мутри вън”.

На площада има сериозно полицейско присъствие. Обстановката е спокойна. /БГНЕС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 711 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика