Ден за размисъл!

Днес е ден за размисъл преди парламентарните избори в неделя. По закон са забранени политическата агитация и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите.

 

В деня преди вота Секционните избирателни комисия получават техническите устройства, както и всички изборни книжа и материали, необходими за гласуването.

Целта на Деня за размисъл е избирателите да останат насаме с предпочитанията си, за да направят своя политически избор, без да са подложени на въздействието на политическата агитация.

Съгласно Изборния кодекс не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден.

Резултати от допитвания до общественото мнение по повод на изборите, не може да се огласяват под каквато и да е форма, 24 часа преди изборния ден до обявяване края на изборния ден на територията на страната.

Резултатите от социологическите проучвания се оповестяват след 20 ч. на изборния ден.

 

От областните дирекции на полицията напомнят на гражданите да проверят срока на валидност на личните си документи. Тези, чиито лични документи са повредени, унищожени, откраднати, изгубени, могат да подадат заявление за издаване на удостоверения, с които да се легитимират пред секционните избирателни комисии, за да упражнят правото си на глас. Удостоверенията ще бъдат валидни само в деня на изборите и само пред секционните избирателни комисии.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

181 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика