Депутатите приеха актуализацията на бюджета на второ четене, с което подпомогнаха бизнеса, общините и здравеопазването

Депутатите приеха актуализацията на бюджета на второ четене, с което подпомогнаха бизнеса, общините и здравеопазването, предаде Агенция „Фокус“.

Депутатите одобриха предложението на служебния кабинет бизнесът да бъде подкрепен със 440 млн. лв. Народните представители одобриха допълнителни трансфери по бюджетите на общините в размер до 100 млн. лв., отпуснаха пари за здравеопазване във връзка с COVID кризата и за закупуване на „Ремдесивир“.

Парламентът одобри 60.516 млн. лв. за обезпечаване на ведомствата в условията на засилен миграционен натиск. За Министерство на вътрешните работи са предвидени 37 млн. лв, а за Министерство на отбраната – 22 млн. лв.

Народното събрание одобри 23 млн. лв. по бюджета на Министерство на образованието и науката, в това число 15 млн. лв. са за държавните висши училища и 8 млн. лв. за системата на предучилищното и училищното образование.

Депутатите приеха предложението на БСП, с което КЕВР няма да получи 16.3 млн. лв. за изплащане на дължими суми в изпълнение на съдебни решения. След като тази сума отпадна от разчетите за КЕВР, БСП предложиха тя да отиде за по бюджета на МОСВ за ПУДООС.Такова предложение беше направил Младен Шишков от ГЕРБ. То обаче претърпя редакция, тъй като той беше предложил сумата от 77 млн. лв.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

244 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика