Депутатите ще изслушат днес премиера Бойко Борисов

Депутатите ще изслушат днес премиера Бойко Борисов за предприетите мерки срещу разпространението на COVID-19 у нас. Председателят на парламента Цвета Караянчева свика извънредно заседание, в което това е единствената точка от дневния ред. Искането за изслушването на министър-председателя беше внесено от „БСП за България“.

Това ще е вторият опит за изслушване на Борисов за актуалното състояние на страната ни във връзка с пандемията от коронавирус и ефективността на предприетите здравни, социални и икономически мерки.

Миналата седмица заседанието на Народното събрание се провали, след като управляващите не се регистрираха и така парламентът не успя да събере необходимия кворум.

България е в извънредно положение от 13 март и за момента то е до 13 май. През уикенда премиерът Борисов обяви, че се обмисля то да бъде свалено по-рано. Но той иска да остане възможността министърът на здравеопазването да издава заповеди като тази за задължителното носене на маски, например.

До момента броят на регистрираните случаи на заразени с COVID-19 у нас е над 1300, а броят на починалите е близо 60. България и Албания са двете държави в Европа с най-малък брой смъртни случаи на глава от населението до момента – съответно 8 и 9 на един милион души./iskra.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

462 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика