Финално: Вдигането на пенсиите се отлага за Коледа, а надбавките по 120 лв. ще са от октомври до декември

Вдигането на пенсиите се отлага за Коледа, а през октомври, ноември и декември всички пенсионери ще получат по 120 лв. на месец, решиха депутатите след окончателната актуализация на бюджета на Държавното обществено осигуряване/ДОО/.

Над 2 милиона пенсионери се радваха само два дни, че пенсиите им се вдигат още от 1 октомври.

„С процедурна хватка отменяте преизчисляването на пенсиите“, посочи Георги Свиленски от БСП, след като 126 народни представители приеха промени в параграф 13 на законопроекта за бюджета на ДОО.

„Два дена демагогствате по тази тема на гърба на българските пенсионери и се опитвате да провалите този бюджет. За втори път Вие от ИТН се опитвате да се изсулите като мокра връв само, за да не актуализирате пенсиите. Отново излъгахте българските пенсионери, но българите са мъдри, могат да четат между редовете и за тях вие сте прочетена страница“, обвини депутатите на Слави Трифонов Филип Попов от БСП.

Над четири часа депутатите спориха по Параграф 13 на законопроекта за актуализация на бюджета на ДОО, за да решат въпроса кога ще се преизчислят пенсиите у нас с по-висок коефициент на тежест за година трудов стаж, който от 1.2 се повиши на 1.35.

„Имаме сватба с ДПС и Тошко Йорданов е булката, а Филип Станев е шаферката, филмът ще се излъчи по телевизията на Слави“, обяви от трибуната социалистът Стоян Мирчев.

ДПС е търсена от всички, за да спасява положението, призна депутатът Йордан Цонев от ДПС.

„Това е сватба с интересите на българския народ и българската държава. Вие се срамувайте, че търсите ДПС само, когато имате личен и партиен интерес“, обърна се към залата Йордан Цонев.

Филип Попов от ИТН обвини Стоян Мирчев в интриганство, а от ляво отговориха със скандирания „горчиво“.

„Вие сте много шавлива булка“, отговори от трибуната Тошко Йорданов.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

119 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика