Горанов: Божков да си плати първо дълговете към държавата

Министърът на финансите Владислав Горанов призова Васил Божков първо да си плати дълговете към държавата, вместо да отправя необосновани обвинения, предаде репортер на БГНЕС.

„През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той /Васил Божков – бел.ред./ е нарушавал или негови служители Закона за хазарта, като е декларирал и допускал внасянето на по-малко такси. По този начин загубата за бюджета се изчислява на 700 милиона заедно с лихвите“, припомни министър Горанов.
„Вместо да се сипят подобни твърдения, препоръчвам всеки български бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го плати. И по този начин няма да изпада в ситуация да бъде преследван от наказателните власти. Ако някой претендира, че е коректен и изряден, нека бъде така добър да си плати задълженията“, призова той.
„Много лесно и бързо по аналогия с един друг български гражданин, когато получиш обвинения, започваш да твърдиш, че няма правова държава и не искаш да се изправиш пред институциите, които могат да решат този спор“, каза Горанов.
Той смята, че Божков все още може да плати това, което не е внесъл във фиска, защото фирмите, свързани с хазартния бос имат милиард оборот. „След като заплати тази сума, той ще има моралното право да претендира пред Комисията по хазарта за продължаването на своя бизнес“, категоричен е Горанов. Той отхвърли и твърденията за отнемане на бизнеса на Божков.
Финансовият министър подчерта, че никога не е твърдял, че не познава Васил Божков и се е срещал с него, както се е срещал с „много други хора, които са изградили успешен бизнес в България“.
Горанов заяви, че не разбира аргументите на хазартния бос за поисканата му оставка: Не разбирам аргументите на Божков и няма да подавам оставка.
„Ако той е получил консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже, тогава ще понеса своята отговорност“, заяви министърът на финансите.
Горанов заяви, че не се притеснява от сигнала, който Божков обеща да внесе срещу него в съответните съдебни органи. “Всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България”, каза още финансовият министър. /БГНЕС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

762 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика