Христо Иванов, „Демократична България“: Не можем да подкрепим предложението на ИТН за състав на Министерски съвет

Не можем да подкрепим предложението на ИТН за състав на Министерски съвет. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по време на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“.

„Имахме заседание на парламентарната група, което завърши нормалния цикъл на взимане на политически решения. Това заседание беше предхождано от заседания на върховните политически органи на трите политически субекта. В трите национални органи, както и в парламентарната група с абсолютно единодушие беше взето решние, че ние не можем да подкрепим предложението на ИТН за състав на Министерски съвет“, каза още Христо Иванов.

„Аргументите ни са свързани с множество фактори, които заедно и поотделно обуславят това решение. Ние се явихме на изборите на 4 април и на 11 юли с много ясната заявка, че трябва да бъде излъчено правителство на промяната и то на дълбоката промяна. Правителство, което има програмата, капацитета и личния състав, за да промени България“, обясни Христо Иванов.

„Много ясно казахме от самото начало, че няма да подкрепим, каквото и да било правителство, че ще подкрепим само и единствено правителство, което може да направи тази промяна. Ние днес абсюлотно не можем да допуснем да подведем своите избиратели. Избирателите, които поискаха промяна и които протестираха, подкрепяйки едно правителство, което не можем да наречем правителство на промяната. Можем ли ние да подкрепим едно мнозинство, което открито се декларира като плаващо мнозцинство и то в положение, че в самия процес на преговори виждаме индикации за отвореност към ДПС“, поясни още Христо Иванов.

Той попита дали може ли „Демократична България“ да се подкрепи правителство, което не е договорено, а наложено с диктат. „Не можем, та нали именно това беше проблемът със задкулисието и с ГЕРБ“, допълни още той.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

512 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика