„Има такъв народ“: До края на седмицата може да обявим състава на кабинета

До края на седмицата „Има такъв народ“ може да представи състав на проектокабинет. Това заяви депутатът от „Има такъв народ“ Радостин Василев преди началото на първата среща на експертно ниво между партията на Слави Трифонов и „Демократична България”. Тя е била на тема „Правосъдие”.

„Връчването на мандата не е в резултат на сглобяване на някаква конструкция. Той е в прерогативите на президента”, коментира Василев.

Експертните преговори, с които беше открита политическата седмица, са за общите политики на следващата власт. Първо с “Демократична България” на тема правосъдие.

„За тежката реформа в сектор правосъдие, която не можахме да реализираме в предишния парламент“, заяви Радостин Василев, “Има такъв народ”. Час и половина по-късно от “Демократична България” обобщиха – с партията на Слави Трифонов гледат “в една посока” за правосъдната реформа.

„Промените – закриване в спецправосъдието, ВСС. По отношение на тях ще получим подкрепа и ще работим в една и съща посока. Но големият въпрос за това дали НС ще може да приеме конституционни промени – предстои да се водят други разговори“, посочи Атанас Славов, “Демократична България”.

Не само за правосъдна реформа, но и за социална политика и финанси дойдоха да разговарят от “Изправи се БГ! Ние идваме!”. И посочиха от какво няма да отстъпят. „Гешев и правосъдната реформа. Има само една форма – и тя е Гешев изчезва от прокуратурата“, категоричен беше Николай Хаджигенов, “Изправи се БГ! Ние идваме!”.

Последни за разговори с “Има такъв народ” дойдоха от БСП. Които ще разгледат допирните си точки в социалната политика.

„Ще настояваме за преизчисляване на пенсиите и, ако съдим по предизборните обещания, сме на една позиция по социалните теми, но нека да видим кой си спазва обещанията“, подчерта Георги Гьоков, БСП.

Експертните разговори продължават и в следващите дни като във вторник ще се обсъждат политиките в секторите „Енергетика“ и „Образование“.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

546 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика