Изплащат възнагражденията на СИК от понеделник

Община Благоевград уведомява, че започва изплащане на възнагражденията на СИК от 19.07.2021 г. (понеделник) по следния график: от 09.30 часа до 12.30 и от 13.30 до 16.30 часа.

Изплащането на възнагражденията ще се извършва на касите на Община Благоевград. Членовете на СИК е необходимо да представят удостоверение от Общинска избирателна комисия и лична карта.

Възнагражденията са както следва:

Председател – 105 лева
Заместник-председател – 95 лева
Секретар – 95 лева
Член – 80 лева

За получаването на устройствата за машинно гласуване, бюлетините и другите изборни книжа и материали, както и за подреждане на помещението за гласуване се изплаща допълнително възнаграждение в размер по 15 лв. на всеки участвал. Членовете на СИК/ПСИК по чл. 285, ал. 1 ИК, които представят протокола на СИК/ПСИК и другите изборни книжа и материали в РИК, съответно в общинската администрация, получават допълнително възнаграждение в размер на 30 лв. Членовете на СИК в секции с машинно гласуване получават допълнително възнаграждение в размер на 20 лв. За времето на работа в извънредна епидемична обстановка, обявена с акт на компетентен държавен орган, членовете на СИК/ПСИК получават допълнително възнаграждение в размер на 50 на сто от основното възнаграждение.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

112 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Благоевград