Как кандидатът за кмет на Благоевград от ГЕРБ смята да завземе града?

Тази неделя Благоевград ще избира кмет. Един от основните кандидати за поста е подкрепеният от ГЕРБ Андон Тодоров. Още от появата му на политическата сцена в Благоевград, преди години, името му се свързва с измами, корупция и доноси.

Това обаче не попречи на ГЕРБ да изберат именно него за свой кандидат, явно припознали в действията му своето собствено поведение. Никой в Благоевград, който познава Дончо, не иска и да чуе за него. И той го знае затова ползва всякакви доноси и лъжи, за да злепоставя опонентите си.

За никой не е тайна, че парите за кампанията на Тодоров идват от Интернешанъл асет банк и ще бъдат връщани чрез източване на общината, ако той стане кмет.

Схемата на Андон Тодоров за овладяването на Благоевград включва няколко известни в града фигури, които чрез машинации и схеми да помогнат да осъществи плановете си.

Първи в схемата му е областният координатор на ГЕРБ Благоевград и евродепутат Андрей Новаков. С политическата подкрепа, която даде на Тодоров, той на практика легитимира всичко, от което благоевградската общественост има спешна нужда да се отърве.

Втората основна брънка в схемата му е сивият кардинал Костадин Хаджигаев, завърнал се на бял кон в ГЕРБ, след години в немилост. Усетил далаверата, Хаджигаев вече се стяга за зам.-кмет по строителството, заплашва строителния бранш, ако не гласуват за Дончо, обещава обществени поръчки и обекти за саниране.

Зам.-кмет по икономиката ще бъде небезизвестният Димитър Урдев – другар на самия Дончо в усвояването на милиони от предходната програма по саниране, днес Урдев се готви да отбива пари от еврофондовете и да разпределя бюджета на община Благоевград.

Интересно е името на бъдещия управител на ОФК „Пирин“ – Кирил Ваклинов е известен с черното тото, което организира, но пък трябва да получи отплата за гласовете, които осигурява на Тодоров в ОбС, а и ще се отчита подобаващо от постъпленията от спортни имоти.

Важно място заема и общинската съветничка Лилия Мечева. Освен, че е управител на фирмата на Андон Тодоров, през нея минават отчисленията от обществени поръчки, ръководи фалшивите му сайтове и наставлява троловете с фалшиви профили в социалните мрежи.

Интересна е ролята на общинския съветник от ГЕРБ и университетски преподавател Кирил Илиев. През него Андон Тодоров прокарва намеренията си в ОбС. Освен това Илиев е връзката с искане на процент от инвеститори и този, от който се очаква да рекетира бизнеса.

Главен архитект естествено ще бъде съпругата на предателя на БСП Емил Костадинов – Анушка. Тя вече е инструктирана да одобрява проекти на правилните фирми и да отхвърля всички, които не са си платили.

За шеф на „Паркинги и гаражи “ се глади черната касичка на Тодоров и Хаджигаев, Лазар Андреев.

За общинските лечебни заведения ще отговаря психиатърът Павлин Янкулски, който атакува всеки и всичко по поръчка на Андон Тодоров.

Постове на заместник кметове и началници на отдели и дирекции са обещани и на много събирачи на гласове за Дончо. Интересното е, че толкова високи постове на брой в общината няма, колкото са зарибените помагачи в кампанията!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 611 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика