Как Румен Томов се бори за кметския пост със заби и нокти ЗАДКУЛИСНО!

Два дни остават до балотажа, на който ще стане ясно кой ще е новият кмет на Община Благоевград и колкото по-малко време остава, толкова по-ожесточена става битката за поста! След агресивното говорене и размяна на реплики в социалните мрежи и медиите, след множеството публикации с призив за подкрепа или постове, целящи уронване на престижа, битката за Благоевград от страна на „независимият кандидат“, подкрепен от БСП, Румен Томов премина на следващ етап!

По-рано днес във „Фейсбук“ Радослав Митрев – един от отявлените привърженици на Илко Стоянов, сподели снимка на протокол от ОДМВР – Благоевград, от който става ясно, че в кафе „Frame” са били предупредени да не „купуват гласове“ във връзка с предстоящите кметски избори. Той също така твърди, че сигналът до полицията е подаден от Виктор Асийски, който бе зам.-кмет по времето на Костадин Паскалев. В същата тази социална мрежа веднага се появиха и коментари, че това ченгеджийски подход за сплашване, вероятно предложен от Любен Милев, който е известен точно с този подход към неудобните му лица. По наша информация над 30 лица са били предупредени до момента по същия начин, по който и Митрев.

На фона на това до Struma.news достигна и сигнал, че членове на БСП в цялата страна получават SMS-и, с които биват приканвани да подкрепят Румен Томов. Пълнят текст на съобщението, написано на латиница гласи следното: „Molya da podkrepite na 4 yuli kandidata za kmet Rumen Tomov s nomer 15 v buletinata kato se svurjete s vashi bluzki i poznati v Blagoevgrad”.

Явно социологията на „независимият кмет“ показва, че няма никакъв шанс да победи кандидата за кмет Илко Стоянов, поради което същия прибягва до отчаяни действия, задкулисни уговорки, сплашвания и прочие. В Благоевград дори се коментира, че все пак практиката за купуване на гласове не е осуетена и че срещу 40 лв. хора от града биват купувани, за да гласуват за Томов.

Благоевград е изправен пред тежък избор, който обаче може да се окаже решават за съдбата на всички жители на общината. Затова се питаме: насилствено ли ще бъде избран следващият кмет или в крайна сметка гласът народен, наистина ще бъде глас Божий!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 286 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград