Комитова не се срещна с пътните строители

Регионалният министър Виолета Комитова не се е явила на уговорената с представители на протестиращите строителни фирми среща, съобщава БНР.

От МРРБ обясниха, че поканените собствениците на фирми не са дошли. Повече от 4 месеца МРРБ провеждало срещи с представители на Българска браншова камара „Пътища“, с представители на фирмите, с профсъюзи и с работници – всичките без особен успех.

Затова в сградата на ведомството министър Виолета Комитова и заместник-министрите Валентин Граматиков и арх. Иван Шишков дават брифинг.

Срещата трябваше да се състои на фона на третия национален протест на работниците от пътностроителните фирми и на потуши напрежението в сектора.

Недоволството им е породено от неизплатените им близо 1 млрд. лева и липсата на диалог с институциите.

Отказът от среща недоволните строители определиха като подигравка и настояха за оставка.

„Освен нашите искания до момента за разплащане на задълженията на държавата, вече искаме този министър, който е министър на строежите и който неглижира един цял бранш, който кани на среща и няма доблестта да слезе на тази среща и да говори с хората, вече искаме и нейната оставка. Този, който я е назначил, този, който я съветва, крайно време да я махне от поста, който той не заслужава“, каза инж. Георги Златев пред БНР.

По-рано днес от МРРБ предложиха споразумение, според което дължимите от държавата средства към пътностроителните фирми да бъдат изплатени в разумен период напред – при договореност през бюджетите за 2022-ра и 2023 г. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков по повод организирания от Българска браншова камара „Пътища“ протест пред сградата на министерството.

Той беше категоричен, че е невъзможно близо 1 милиард лева да бъдат отделени в края на 2021 година, за да се платят всички задължения към пътностроителния бранш, тъй като бюджетът за пътно поддържане и строителство е бил изчерпан още в началото на първия служебен кабинет, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

В момента протеста на пътните строители се пренесе пред Министерския съвет. Там движението е блокирано.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

120 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика