Корнелия Нинова, БСП: Искаме от ИТН да преосмислят номинацията на Петър Илиев за вицепремиер и вътрешен министър

Бихме искали, без това да е натрапчиво и да оказваме натиск, мандатоносителят ИТН да преосмисли решението си за кандидата си за вицепремиер и министър на външните работи . Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде Агенция „Фокус“.

Въз основа на действията на партията на Трифонов, Националният съвет на БСП ще вземе решение утре дали в сряда ще подкрепи проектокабинета, стана ясно от думите ѝ.

„Изявлението на Петър Илиев от сутринта е смущаващо за нас. Ще направим предложение до Националния съвет, който трябва да реши въпроса окончателно. Днес имахме заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група. Продължаваме да стоим зад 57-те конкретни мерки, повечето от които наши политики, продължаваме да строим за подкрепа за политики“, обясни тя.

Лидерът на социалистите отбеляза, че партията на Слави Трифонов е извървяла труден път от това да не искат да водят разговори с другите политически сили до изготвянето на писмен документ, с който да се поемат ангажименти за работа по конкретни политики.

„Изпратиха ни го от „Има такъв народ“, подписан от тях и чакащ нашия подпис. Изразяваме удовлетвореност от това, че в този документ залегнаха всички предложения, които направихме, включително и с корекциите, които Националният съвет поиска да бъдат нанесени. Всички те са отразени добронамерено от колегите от ИТН“, допълни Корнелия Нинова.

Тя припомни, че от БСП винаги са заявявали, че съставът на Министерски съвет е отговорност на мандатоносителя, в случая ИТН. Корнелия Нинова подчерта, че социалистите не се борят за министерски кресла.

„Не се пазарим за места и постове. За нас беше важно да постигнем писмено споразумение“, посочи Нинова.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

149 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика