Почти всички партии са опитвали да си купят гласове, съобщи премиерът Янев

Организирахме честни избори, почти всички партии опитваха да купуват гласове. Това каза служебният премиер Стефан Янев и интервю за предаването „120 минути“ по бТВ.

„Държавата след 69 дни – най-важното в тези дни е, че служебното правителство се справи с една от основните му задачи, организирането на изборите. Имахме честни избори, в които българските граждани имаха възможност отговорност да дадат своя вот и да покажат на критиците на машинния вот, че са достатъчно образовани и интелигентни да се справят с него“, заяви Янев.

„От гледна точка какво произведе този вот – най-интересният момент е какво е състоянието на държавата и обстановката след изборите. Защо мнозинството от българите не отидоха до урните? Казвал съм и преди, че партиите трябва да намерят начин посланията им да стигнат до хората, те да чуват какви са сигналите им. За съжаление не видях да се случи този диалог. Напротив, това, че по-голяма част не отидоха да урните е заради липсата на диалог, липсата на разбиране у хората по отношение на платформите на партии, идеите им“, коментира премиерът.

„Не мисля, че работата на министрите в служебния кабинет се отрази на изборния резултат на ПП ГЕРБ. С действията сме си показали, че действаме над партийно в рамките на закона“, каза още той. „Почти всички партии се опитваха да купуват гласове“, поясни той. Янев обясни, че работата на МВР е била съсредоточена в предотвратяването на практики, свързани с търговията на гласове.

Относно възможността от служебен да стане редовен премиер, Янев коментира, че ако бъде отправена такава покана тя трябва да е на база приоритети, програма и коалиция, която да излъчи правителство. Според Стефан Янев най-важните приоритети са реформата на съдебната система, подпомагане на бизнеса, както и продължаване на социалните програми.

На въпрос какво би казал на следващия премиер, Янев заяви: „Има много неотложни проблеми за решаване, нужна е воля, сила и подкрепа от партиите и парламента“.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

168 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика