Правната комисия подкрепи единодушно ветото на президента

То беше наложено върху два текста от Закона за извънредното положение

На извънредно заседание Правната комисия в парламента подкрепи единодушно частичното вето, наложено от президента Румен Радев върху два от текстовете в приетия преди дни Закон за извънредното положение. Държавният глава атакува санкциите за фалшиви новини, свързани с COVID-19, както и текстовете срещу спекулата.

Депутатите от мнозинството се съобразиха с ветото. Дебатите преминаха без сериозни спорове. От ГЕРБ уточниха само, че първоначалното предложение за спекулата с цените е било на БСП. Управляващите били против него, но за да докажат, че политиците са обединени в момент на криза, са допуснали въпросната точка да влезе в пленарна зала. Социалистът Крум Зарков пък подчерта, че ветото е добра възможност да се преразгледат мерки, приети набързо, но за сметка на качеството. И категорично заяви, че партията му ще се бори за това да не се допуска спекула по време на извънредното положение.

Комисията заседава по-малко от 30 минути, тъй като в 13 часа по програма депутатите се събират в пленарната зала, за да гласуват окончателно ветото на президента.

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

88 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика