Проф. Анастас Герджиков: ГЕРБ направиха много добри неща в икономиката и образованието, постигнаха редица успехи и в ЕС – Радев разбра, че са грешка атаките срещу българските граждани от тази партия

„Аз не съм говорел за смирение и помирание. Но говорех за обединение. Сигурен съм, че народът го иска. Аз не казвам, че трябва да се обединяват партии, а народът зад определени каузи“, каза в ефира на БНТ кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков. Той уточни, че чул анонимни и подли атаки, които засягари него и близки нему хора. „Аз не съм склонен да пожертвам други хора“, категоричен е той.

„Както казваше един мой приятел, ако на НС пише „Съединението прави силата“, очевидно, че и нашите прадеди са имали проблем със съединението. Защо не се обединим около каузи. Принципът е прост дали управляващите управлат в интерес на гражданите или в своя полза, уточни той.

„Трябва да направим такива правила, за да не се вторачваме дали не ни харесва даден човек на даден пост. Трябва да променим правилата“, каза проф. Герджиков.

„Аз не съм член на ГЕРБ. Благодарен съм им. За 12 г. ГЕРБ направиха много добри неща в икономиката и образованието, постигнаха редица успехи и в ЕС“, каза проф. Герджиков. Той уточни, че не е партиен кандидат, а кандидат за президент. Според него, Радев разбрал, че са грешка атаките срещу българските граждани от тази партия.

„Бях склонен да се кандидатирам. когато разбрах, че ГЕРБ е склонна да ме подкрепи. Това са няколкостотин хиляди граждани, които като мен обичат България. как да им откажеж“, така проф. Герджиков обясни защо е приел изборна подкрепа от ГЕРБ.

„Аз съм сигурен, че ще спечеля изборите. Ако все пак се стигне до балотаж, бих подкрепил Лозан Панов“, призна проф. Герджиков.

„За РС Македония важи това независимо това кой е президент и коя партия е на власт. Приветстваме европейската интеграция на Западните Балкани. Но държим да се спазват договореностите“, коментира проф. Анастас Герджиков. Той подкрепял сегашната политика спрямо нашата съседка.

„Ако си подадем ръка, можем да си кажем и грешките“, каза по адрес на Радев той.

В много държави има президентска република, но България не е е узряла, според него. „Утре ще бъдем недоволни от човека и ще излезем на площада. Знам, че българинът обича твърдата ръка. Но мисля, че е заедно да изработим визията“, каза кандидат-президентът.

Той отказа да се сравнява с Желю Желев и Георги Първанов, защото били успешни президенти.

„Единственият начин да преодолеем корупцията е като променим правилата. В Германия, ако не си продупчиш билета в трамвая, всички ти се радват. В българия – всички ти се радват. Трябва да променим това“, категоричен е проф. Герджиков.

Той бил против задължителната ваксинация.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

86 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Политика