Радев даде мандата на Нинова, чака кабинет от „хилядите честни социалисти“

Президентът Румен Радев връчи на Корнелия Нинова третия мандат за съставяне на кабинет. Това е последно завъртане в действащата конституционна процедура и при неуспех ще се ходи на избори наесен. Радев, който чака от социалистите подкрепа за нов мандат, подчерта дебело, че умишлено е избрал БСП – не просто защото те са третата сила.

„Избрах да го връча на БСП. Причините са много. На първо място БСП е партия, която изповядва ценностите свобода, солидарност, справедливост. БСП съхрани откритост и диалогичност. Но най-важната причина са хилядите честни социалисти, които познавам. Вярвам, че тези хиляди честни хора и вътрешнопартийната демокрация са гарант. Размиването на политическата отговорност зад експертна няма как да реши проблемите“, обяви Радев.

Нинова с усмивка прие ласкателствата на президента.

„Ние разбираме отговорността, която поемаме в момента. България е -изправена пред изпитания, ще положим всички усилия за редовен кабинет с мнозинство в парламента, което да приеме мерките за реформи“, обеща Нинова.

На излизане Нинова обеща мъдрост и спокойствие в усилията за сформиране на мнозинство. Още днес ще има покани и опит за съставяне на график за преговори с останалите партии.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

122 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика