Шестима зам. председатели на ОбС-Благоевград предлага в петък Андон Тодоров, номинациите вече са 9

Шестима зам. председатели на ОбС-Благоевград ще предложи на извънредната сесия в петък Андон Тодоров. Председателят на местния парламент призна, че до момента при предварителните обсъждания са направени 9 заявки за номинации. ОбС ще приеме правилник за работата си, това е най – важният документ, без който ОбС не може да работи.

На същото извънредно пленарно заседание ще се изберат комисиите към ОбС начело с председатели, ще се определи и възнаграждението на общинските съветници. А. Тодоров отбеляза, че настройката на колегите му е да не вдигат размера на възнаграждението си и той да остане както предните 4 г. почти на минимума от 25 % от заплатата на председателя. Колко ще е тя ще зависи от размера на кметската заплата, тъй като по закон председателят получава 90 % от нея.

Няколко извънредни точки е внесъл кметът Р. Томов за спешно решение в петък, сред тях е искане за закриване на общинската фирма “Благоевград фест” и предложение закритият плувен комплекс да се прехвърли за стопанисване към общинската фирма “Спортни имоти”.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

232 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика