Тошко Йорданов: Ако кабинетът не бъде подкрепен, трябва да отидем на избори

Истината е, че трябва да се отиде на избори, ако кабинетът на „Има такъв народ“ не бъде подкрепен. Жестовете от наша страна са приключили. Това заяви по БНТ Тошко Йорданов.

„Петър Илиев е само повод, а не причината. Ако не беше той, щеше да е Пламен Николов. Причината е, че тези партии не желаят да има кабинет на ИТН. Те искаха от самото начало постове, а ние не бяхме съгласни“, каза Йорданов.

Той подчерта, че „Изправи се БГ! Ние идваме“ са ги предали и са им забили нож в гърба.

„Едната от партиите на протеста вече се заяви като предатели. Думите им не струват нищо. Хората се заемат с политика, за да свършат нещо, а не да искат постове. Те плямпаха през цялото време, че искат смяната на Гешев, съдебна реформа, преизчисляване на пенсиите и т.н. В момента когато се стигна до гласуване на кабинета, те предадоха идеята“, посочи депутатът от ИТН.

Според него всички, които говорят за връзка на ИТН с ДПС са или идиоти, или имат някакви други мотиви. Тошко Йорданов се усъмни, че те са идиоти. „Ако имахме договорка с ДПС, щяхме да направим кабинет. Мая Манолова говори глупости за такава договорка между нас и тях“, добави той.

Йорданов заяви, че оттеглянето на първия проектокабинет и на Момчил Иванов като правосъден министър са били жестове от страна на ИТН, защото „смятаме, че страната има проблеми за решаване, включително отстраняване на модела ГЕРБ“.

„Трябваше да се обединим срещу големия враг в лицето на мафиотската организация ГЕРБ и я изхвърлим от държавата, след това трябваше да се проявят различията. Но глупостта ходи по хората“, добави Тошко Йорданов.

По повод на обвиненията за плагиатство на Петър Илиев от Наталия Киселова, той каза: „Тя 6 години се е назлъндисвала. Тук проблемът не е в авторските права. Проблемът е, че тя е в друга политическа партия. Петър Илиев е извън мейнстрийма на десните жълти павета, които всъщност трябва да се леви. Петър Илиев е завършил Юридическия факултет на СУ с отличие, има значение къде си учил“.

Той разкритикува изказването на служебния премиер Стефан Янев, че хората трябвало да знаят кой реди кабинета на ИТН.

„Како какъв се изказва служебният премиер, не му е работа да се обажда по темата за кабинета на ИТН. Кабинетът се реди от ИТН. Зад Слави стои Слави. Попитайте ги с какво морално право назначават хора на постове, след като властта им изтича“, каза Йорданов.

Той заяви, че президентът Румен Радев се справя чудесно и нямат проблем с него. Радев назначи един кабинет, който започна изчегъртването на ГЕРБ, но сега е съсредоточен върху укрепването на собствената си власт, каза Йорданов.

„Много е рано да говорим какво ще се случи на президентските избори и кого ще подкрепим“, каза още Тошко Йорданов. /БГНЕС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

154 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Общество