Във фалит ли е БСП?

„Всички, които имат различно мнение, трябва да бъдат подстригани до степен – да блести само председателят. Желанието за налагане на еднолична воля доминира и това съсипва БСП”, заяви бившият лидер на БСП Михаил Миков в предаването „Карай направо” по Нова тв.

И даде тема за размисъл за процесите в левицата, а и за тяхното финансово измерение… Или бездна?

„БСП е в практически фалит и не е ясно накъде върви партията. Ръководството е виновно за разделението вътре в столетницата. А следващите месеци ще има тежки изпитания за лявата идея. Тази мрачна прогноза направи А е редно столетницата да не крие финансовото си състояние, не е самотна пенсионерка все пак и дължи обяснение на обществото.

Миков обясни, че когато той е поел БСП, партията е била с финансови задължения, които той е изчистил.

 

. „Предстоят избори догодина,  предстоят покриване на задължения и мисля, че Националният съвет и всички, които смятат, че БСП трябва да има своята финансова стабилност, трябва да се заинтересуват от този въпрос”, каза още Миков.

По думите му кредити винаги са теглени, важното е да могат да се обслужват. А как те се връщат от настоящото ръководство на партията, той няма отговор. „Това е една от големите тайни на „Позитано”. И се надявам, че пред Националния съвет ще се изнесе някаква информация по този въпрос”, каза Миков.

 

Той смята, че не е ясно накъде върви БСП, а следващите месеци ще има тежки изпитания за лявата идея.

Според него БСП вече не е онзи притегателен център, който е била. „Разгониха си коалиционните партньори. Комунисти, социалдемократи, по-левите бяха разтурени от г-жа Нинова. Сами сме някъде на 12%”, заяви Миков.

За вътрешното разделение било виновно поведението на ръководството.

„То задава тона”, коментира Миков.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

883 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика