(ВИДЕО) Лош PR, политическа неграмотност или умишлено плагиатство е говоренето на премиера Кирил Петков по темата за Северна Македония?

За пореден път темата за Република Северна Македония, свързана с отношенията ѝ с България, както и с позицията на страната ни, относно членството на нашата съседка в Европейския съюз, се превърна в опит за политическа заигравка с обществеността.

За никого не е тайна, че общото ни минало с Република Северна Македония и опитите на някогашните македонски политици – да зачеркнат всичко българско, не веднъж са се превръщало във водеща политическа тема, но и „ябълка на раздора“.

Ако трябва да погледнем обективно на политическите исторически факти, то единствено управлението на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов се осмели да започне реални преговори и да обвърже договореното в документ или т. нар. „ДОГОВОР ЗА ПРИЯТЕЛСТВО, ДОБРОСЪСЕДСТВО И СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ“, целият текст на който може да прочете ТУК!

Стъпвайки на този документ, България ясно заяви своята позиция, относно присъединяването на Република Северна Македония към голямото европейско семейство (Европейския съюз). Според позицията ни, за да дадем „зелена светлина за преговори“ Северна Македония е длъжна да спази уговорките, които бяха разписани във въпросния договор за Добросъседство.

Със съставянето на ново редовно правителство, оглавявано от Кирил Петков, темата за Република Северна Македония отново бе „извадена на масата“ и за пореден път бе грозно употребена с идеята да се извлекат политически дивиденти.

От парламентарната трибуна Кирил Петков си позволи да изговори куп неверни твърдения, които обаче няма как да останат незабелязани. В тази връзка ви предлагаме да изгледате следното видео:

От кадрите, които Ви показахме ясно се вижда, че Кирил Петков или има много лош PR, или лъже съзнателно или чисто и просто плагиатства с цел лична политическа облага.

Цялата суетня около темата за Република Северна Македония, а след това и изненадващия положителен тест за COVID – 19 на председателя на парламента Никола Мирчев, веднага след КСНС при президента Румен Радев по темата, станаха повод и за интересни коментари в социалните мрежи. Както знаем, след броени дни Кирил Петков, в качеството си на министър – председател, трябваше да посети Република Северна Македония.

След създалото се обществено напрежение по въпроса, според обществото, някак си много удобно премиерът Петков бе поставен под карантина като контактно лице на Мирчев. Затова хората, а и екипът на Struma.news се пита: Прави ли Кирил Петков опит да избяга от поетия политически ангажимент и реален ли е COVID теста на Мирчев?

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

560 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално