Красимир Герчев: 187 души от Разлог са изследвани за коронавирус, шестима са преминали заболяването

Масово тестване за коронавирус започна в още една община в страната – Разлог. Първоначално за COVID-19 ще се изследват хора от рисковите групи, както и работещите на първа линия по време на извънредното положение, съобщи БНТ.

Разлог не е сред обявените огнища на заболели от коронавирус. Но въпреки това до идеята за масово тестване на жителите се стигна предвид туристическият профил на общината. Районът е много посещаван от туристи както от страната, така и от чужденци. Освен това Разлог е в непосредствена близост до Банско.

За безплатно тестване са осигурени 1250 теста. „Тези тестове са за служители, които работят с много хора. Закупихме едни 400 теста директно за хората от първа линия. 300 теста благодарение на общинските съветници в града ще бъдат направени в МБАЛ Разлог. И другите 550 теста ще тестваме малко по-късно, преди да се обяви учебната година – всички учители и непедагогически персонал, като основната идея е да видим как се разпространява вирусът тук, дали е бил на нашата територия. Към днешна дата са изследвани 187 човека, като при 6 човека има показания, че са прекарали този вирус. Всичките тези шест човека не са имали никакви симптоми“, каза кметът на града Красимир Герчев.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

250 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Разлог