Млада жена, болна от коронавирус: Болниците в Разлог и Благоевград отказаха да ме приемат, системата не работи

Скандал: Разложанка, болна от коронавирус: Болниците в Разлог и Благоевград отказаха да ме приемат, лекувах се в "Пирогов"

„Болницата в Разлог затвори вратите, а болницата в Благоевград категорично отказа да ме приеме“. Това сподели Катя Каназирева която е проявила симптоми на коронавирус в края на март. С много усилия личната и лекарка направила тест и той се оказал положителен. Младата жена в последствие е потърсила помощ в „Пирогов“, където е била приета и излекувана.

Ето какво написа възмутено в социалната мрежа Катя Каназирева:

„Приятели, имам една малка история, която искам да ви разкажа. История за неработещата здравна система по време на пандемията.
На 30.03 позвъних на моята лична лекарка – имах лека кашлица. По нейна инструкция, отидох в болницата в Разлог за снимка на бял дроб. Снимката показа пневмония. Следващите 2-3 часа преминаха в лутане, паника, телефони разговори, грешни инструкции…от медицинския екип. Чакайки пред ренгеновия кабинет на каса да заплатим, се появи мъж с престилка и маска на лицето, задавайки въпрос какво правим още там, ни изкрещя да напуснем незабавно.
С много големи услия и телефони разговори от моята лична лекарка, се съгласиха да ми бъде направен тест за Covid-19 и резултата беше положителен.

И от този момент нататък – отново нищо.

Болницата в Разлог затвори вратите, болницата в Благоевград категорично отказа да ме приеме, а телефон 112 ме прехвърляше към болницата в Благоевград и Разлог. Специялизирана линейка нямаше никъде. В този момент стана ясно, че системата не работи, болниците не приемат болни, 112 те прехвърля към институцията която е затворила врати за теб. Аз съм съгурна, че моята история не е единствена. Показателно е, че теорията и взетите мерки в момента, нямат нищо общо с реалноста. Адмирации за лекарските екипи, които истински се борят в тези условия.
Аз съм излекувана, а вие бъдете силни“!/региона бг/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 040 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Разлог