Разложкият бизнесмен Никифор Кондев влиза в съда, арестуван с кокаин зад волана

Скандалноизвестният разложки бизнесмен Никифор Кондев влиза за пореден път в съда. Този път разложанинът е обвивен в шофиране след употреба на наркотично вещество. Районна прокуратура – Благоевград е предала на съд  Кондев по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 343б.

Обвиняемият Никифор Кондев  (на 49 години) е правоспособен водач, многократно санкциониран по административен ред за нарушения на Закона за  движението по пътищата.  Около 10 ч. на 29. 04. 2020г., след употреба на високорисково наркотично  вещество, той предприел управление на лек автомобил м. „Порше Кайен“,  като се движел по бул. „Св. Димитър Солунски“ в гр. Благоевград.  Колата му била спряна за проверка от автоконтрольори, които го  тествали за употреба на алкохол и наркотици.

Пробата на едно от  техническите средства отчела положителен резултат за употреба на  кокаин. Бил му съставен акт за установяване на административно  нарушение, който мъжът подписал без възражения. На основание заповед  за прилагане на принудителна административна мярка, временно му било  отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство.  Употребата на кокаин значително повлиява концентрацията и движенията  на водача. Управлявайки МПС под въздействие на наркотика, обвиняемият  поставил под риск живота и здравето на всички участници в движението.

Предстои наказателното производство срещу Никифор Кондев  който има предходно осъждане, да продължи в съда. Кондев има и други дела свързани с престъпления срещу данъчната система, той бе арестуван преди време с подозрения, че е поръчал палеж на автомобили на мъж, с когото били в конфликт.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

4 840 преглеждания

One thought on “Разложкият бизнесмен Никифор Кондев влиза в съда, арестуван с кокаин зад волана

  1. Брояча ви много скача

    Лъжете читателите с хиляди прочитания.А брояча ви скача през 21 и нагоре

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Разлог