Две комисии при ОбС-Сандански ще се избият за 140 000лв

Две постоянни комисии при ОбС –Сандански, на спорта и местното управление и нормативна уредба днес се хванаха за гушите, кой да надделее, при разпределението на субсидията от 140 000лв. за всички 22 спортни клубове на територията на  курортната община. Председателят на ПК по спорт и един от шефовете на борческия клуб „Би Реал„, Кирил Ханджийски едва овладя положението. Връх в наддаването за парите се опита да надскочи хоризонта общинският съветник Йордан Тушев, който предложи колосалната сума, да бъде разпределена в размер на 50 % на спортните клубове, които ползват общински имоти. Това му предложение взриви крехкия мир в залата. Съветникът от партия РЗС и бивш лидер на БСП, Снежана Стоянова предложи решение на проблема. Дамата излезе с решение, според което на спортни клубове, които са с колективна насоченост, да се отпусне 60 % от средствата, а на индивидуалните спортове -40 %. Оставащите 5 %, да са в резерва. “Ако за следващите две години тези средства са за изграждане на спортни бази –ОК.“, бе краткият коментар на бореца и председател на ПК по спорт, Кирил Ханджийски.

„Правим една сбирка на общината и приключваме с проблема. Дайте да работим!“, отсече пък опонента от бившата левица на курортната община и настоящ съветник от групата на Яне Янев, Снежана Стоянова.

Всъщност не се разбра, как тези средства, които са планувани за развитието на всички спортни клубове на територията на община Сандански ще се разпределят. Това ще стане ясно на сесията на 20.май .

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 176 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Сандански