Кандидати за участници в „Пирин Фолк“ Сандански 2021 от всички краища на България и чужбина

На 3 и 4 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в град София се проведоха селекциите за допускане до участие в „Детски Пирин Фолк“ и Конкурсите за нова авторска песен на македонска основа и изпълнителско изкуство на „Пирин ФолкСандански 2021.
Отново десетки желаещи от различни точки на България се явиха, за да покажат най-доброто от себе си, водени от силния мотив да се изявят на престижната сцена на Фестивала. Сред кандидатите имаше изпълнители от Варна, Шумен, Севлиево, Хасково, Видин, Смолян, Мадан, Благоевград, Пловдив, Банско, Самоков, Гоце Делчев, Петрич, Сандански и други населени места. Имаше дори кандидат, пристигнал за селекцията чак от Германия, където живее за постоянно.
Сред най-малките участници имаше само на 8 години, които доказаха, че по нищо не отстъпват на по-големите. Останалите бяха на най-различна възраст – от ученици до дългогодишни преподаватели.
Селекционното жури в състав: Юлия Цанкова – председател, Гуна Иванова, Валентин Спасов, Сергей Стойнев, Дали Иванова, Павлина Караджова и Ненчо Касъмов имаше нелеката задача да оцени изпълненията на живо на кандидатите за „Детски Пирин Фолк“ и конкурса за изпълнителско изкуство по четири критерия: точна интонация, стилова орнаментика, артистичност на изпълнението и вокалообразуване. За допускане до участие в конкурса за нова авторска песен на македонска фолклорна основа, оценяващите прослушаха анонимно и оцениха подадените авторски песни по следните критерии: принадлежност към македонска фолклорна област, композиция, аранжимент, текст и вокалообразуване. В подбора като консултант за текстовете, но без право на глас, участие взе и поетесата Надежда Захариева.
Резултатите ще бъдат обявени до броени дни на www.pirinfolk.com и www.sandanskibg.com, както и на официалната страница на Фен Фолк ТВ – www.fenfolktv.bg.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

629 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: История и традиции