Мелник и Роженският манастир без туристи

Най- малкият град Мелник, който е център на туризма заради многовековна история и Роженския манастир с голяма липса на туристи. Улиците, екопътеките, магазините и заведенията остават пусти… Забележителният град Мелник разположен в област Благоевград, община Сандански е известен с многовековната си история и големия наплив от туристи, които посещават Роженския манастир „Рождество Богородично“ най-големият в Пирин планина.

Заради извънредното положение в страната във връзка с разпространението на коронавирус, града се е опразнил, магазините за сувенири, кафенетата и ресторантите работят, но няма туристи, забеляза след обиколка в района наш репортер.

Търговци споделиха , че досега подобна криза не са виждали. Те изказаха и изумлението си от факта, че Роженския манастир е останал нагледно празен. Екопътеката до манастира е пуста, както и храма.

На пръв поглед изглежда сякаш е затворен, но вътре е позволено всеки, който има желание да запали свещ, която може да се вземе на самообслужване. Стотици туристически обекта в цялата страна претърпяха големи финансови поражения заради кризата с COVID- 19. Въпреки, че много от мерките паднаха, а други бяха облекчени, очевидно, туристите все още остават предпазливи./struma.com/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 325 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Сандански