Община Сандански отбеляза 24 май

С тържественост, макар и при спазване на противоепидемични мерки, Община Сандански отбеляза един от най-хубавите български празници. Празничинят ден бе открит от Общински духов оркестър и Мажоретен състав. Кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов, минути преди да награди всички заслужили учители, ученици и културни дейци, поздрави просветителите и съвременните будители, носители на знание и наука, култура и духовност.

За отлични постижения и успехи на международни, национални и областни състезания, кметът Атанас Стоянов награди ученици от всички училища в Община Сандански.

За успехите на учениците, и за принос в образователното дело, бяха наградени и заслужили учители в училищата и детските градина на Община Сандански. На церемонията по награждаването получиха своите награди и победителите в конкурса на Община Сандански – „Родна реч, омайна, сладка“, които със своите видеорецитали показаха талант и любов към българското слово. За принос в съхраняване на духовното и културно наследство бе отличено и НЧ „Отец Паисий – 1919“, град Сандански.

Творците Иван Гоцев и Румен Божинов също бяха наградени за своя принос в развитието на изкуството. А за заслуги в областта на писателското изкуство бе наградена Катя Ерменкова. С плакети бяха отличени ръководителите на ТС „Празник“, Общински духов оркестър и Фондация „Леб и вино“, за годишнините, които отлерязват тази година.

Със своите звънливи гласове децата от  ВГ „Звънче“ поздравиха всички учители, ученици просветители по повод празничния 24 май.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

640 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Сандански