С 35 декара земеделска земя разширяват гробищния парк в Сандански

Разширяват гробищния парк в Сандански с 35 декара. Това е предложението на кмета на общината Атанас Стоянов, което получи единодушна подкрепа на местния парламент, гласувано по време на последното заседание.

„Гробищният парк в Сандански е с намален капацитет и спешно се нуждае от разширяване. За да стане факт, е необходимо да се изработи нов подробен устройствен план и да се разшири с нови 35 декара”, посочи главният архитект Стефан Антонов. Той поясни, че общинската площ е 10 декара, а останалата, която трябва да се приобщи към гробищния парк, е 25 декара и е частна собственост. „Всички собственици на земеделска земя в съседство с гробищния парк ще бъдат уведомени с писмо от община Сандански. Вариантите са два – собствениците на земеделска земя да бъдат овъзмездени със земя от същата категория или за земята, която се придобива от общината, собствениците да получат сумата, на която е оценена”, заяви главният архитект Ст. Антонов.

Гробищният парк в Сандански бе разширен по време на управлението на кмета Антон Тотев с 10 декара. Но капацитетът вече е зает на 100 процента. През последните години се прилага и мярката стари гробища да се разкопават и на тяхно място да се погребват наследници на починалите. Предстои да се изготви нов ПУП, в който да се включат и 35 декара земеделска земя към гробищния парк.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

394 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Сандански