Санданчани пропищяха от нашествие на комари

Нашествие на комари от нов вид – с по-малък размер и с по-светли криле, тормози санданчани. Насекомите са превзели пространствата край дърветата в между блоковете в целия град, но най-сериозно е положението в районите по поречието на река Санданска Бистрица, където и през деня се образуват цели ята. Там, където има поставени пейки около блоковете, комарите нападат насядалите хора и за секунда ги жилят на десетки места.

Сигнали са подавани многократно в община Сандански за нашествието на комари. Преди близо месец бе извършено пръскане срещу кърлежи и други насекоми в парковата зона и по централната улица в Сандански. Но в кварталите покрай речното корито на река Санданска Бистрица живеещите са категорични, че не е извършвано пръскане.

„След 17.00 ч. не можем да седнем на пейката пред блока ни на ул. „Солидарност” и ул. „Бистрица” – разказаха живеещите. – Там има огромно дърво, което сега е пълно с комари. Жилят ни и ни пречат да седнем на хладно във вечерните часове”, каза Величка Николова.

Тя допълни, че не само вечерно време, но и през деня комарите жилят жестоко. „От няколко дни дори не сядаме на пейката, защото ставаме на решето от комарите”, оплака се санданчанката.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 484 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Сандански