СИМИТЛИ на протест!

Хора от цялата симитлийска община ще излязат на протест днес от 17.30 часа, в района на разклона за Банско, при „Натали“. Причините за организирането на гражданското недоволство са няколко – забавеното пускане на новия мост между кв. „Ораново“ и град Симитли, липсващите мантинели по пътя Полето – Брежани и лиспващите тротоари в село Полето, които бяха разрушени от Агенция „Пътна инфраструктура“.

В свой пост в социалната мрежа „Фейсбук“ потребител с името Георги Ганев споделя (публикуваме го без редакторска намеса):

ДО ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ , ПОЗНАТИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА СИМИТЛИ!

ОРГАНИЗИРАМЕ НАРОДЕН ПРОТЕСТ ОТ 17:30h НА РАЗКЛОНА ЗА гр.БАНСКО ВЪВ ВРЪЗКА С БАВЕНЕТО И ПУСКАНЕТО НА НОВИЯ МОСТ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ,КОЙТО Е ГОТОВ ОТ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН МЕСЕЦ. ИМА ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ ОРГАНИЗИРА КОМИСИЯ КОЯТО ЩЕ РАЗГЛЕЖДА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА МОСТА И ИЗДАВАНЕТО НА АКТ 16 , КОЕТО ЗНАЧИ ОЩЕ ДВА МЕСЕЦА МОСТА ДА НЕ БЪДЕ ПУСНАТ.

ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ВСИЧКИ ДА ПОКАЖЕМ СИЛА ,ВОЛЯ И ЧЕ СМЕ ЕДИННИ ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ !!!

 

Припомняме, че миналата седмица кметът на Община Симитли Апостол Апостолов взе участие в предаването „България в 60 минути“ на Българската национална телевизия, където обясни какво се случва с новия мост и защо все още не е пуснат за движение.

 

Кметът припомни, че новото модерно съоръжение, което отговаря на всички европейски изисквания, е готово и вече 30 дни на терен няма работници, тъй като мостът е изцяло завършен.

 

По негова информация това, което бави процедурата по привеждането на моста в експлоатация е, че не е подписан Акт 15, което не позволява да бъдат внесени документите за издаването на Акт 16.

 

По думите на Апостолов Акт 15 не е бил подписан, тъй като е бил установен проблем с хоризонталната маркировка и е трябвало да се изчака 72-часово тестване на водопровода. И двете неща вече не фигурират като пречки, тъй като маркировката е поправена, а водопроводът работи близо 20 дни, което е много повече от необходимия тестов период.

 

„Надявам се, че всеки момент Акт 15 ще бъде подписан, след което и Акт 16 и мостът ще бъде пуснат за движение, защото в кв. Ораново живеят около 4 000 души. При настоящите високи цени на горивата се налага да обикалят по 20 км., което ги натоварва изключително много“, заяви Апостолов.

 

Стана ясно също, че от БНТ са получили официално становище по темата от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които са съобщили, че след приключване на работата на комисията, АПИ ще отправи искане към Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) за сформиране на държавна приемателна комисия, която да издаде Акт 16.

 

„Ако до седмица мостът не бъде пуснат, най-вероятно ще се стигне до протести и затваряне на главен път Е-79. Назрява недоволство в жителите на града. Всички се надявахме, че за Великден ще може да пуснем моста, но това не се случи. В момента хората обикалят близо 20 км. и то при тези цени на горивата. Не е нормално това да бъде причинявано на жителите на град Симитли“, уточни кметът Апостол Апостолов.

 

Цялото видео с участието на кмета на Симитли Апостол Апостолов може да видите на следния линк:

 

https://bnt.bg/news/zashto-chisto-nov-most-v-simitli-ne-e-pusnat-za-dvizhenie-v318721-305415news.html

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

227 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Симитли