Екипът на Бербатов: Ръководството на БФС опитва да избегне извънреден конгрес

Настоящото ръководство на Българския футболен съюз (БФС) опитва да избегне провеждането на извънреден конгрес. Това обяви Димитър Бербатов, който е кандидат за президент. Бившият нападател говори заедно със съотборниците си Мартин Петров и Стилиян Петров, които са в екипа му.

„По устав сме събрали подписка от една трета от клубовете, входирана е в БФС и тече двуседмичен срок. След него БФС трябва да свика извънреден конгрес, срокът изтича на 19 август. Помните добре какво се случи, когато опитахме да внесем подписката, БФС беше затворен заради дезинфекция. Но живеем в модерни времена и тя е входирана електронно“, каза Бербатов пред Би Ти Ви и добави: „Информирали сме и УЕФА, те знаят за случващото се, ако срокът не бъде спазен, съдът ще ги задължи да има конгрес.“

Голмайстор №1 в историята на националния отбор обяви, че ще се бори за президентския пост на 27 април. Само ден по-късно Борислав Михайлов се завърна начело на БФС, оттегляйки оставката си, подадена година и девет месеца по-рано.

„Действието на Борислав Михайлов е лично решение, според нас не е правилно. Това е прецедент в световния футбол. Това не обърка нашите планове, но показа страхът им“, каза още Бербатов.

Той обяви, че е дошло време „нашето поколение да даде повече на българския футбол“.

„Искаме да има конгрес, за да се види кои са кандидатите. Дали ще е Борислав Михайлов, Христо Порточанов или Бербатов. Сега ръководството опитва да избегне извънреден конгрес. А това, което се случва, показва, че моделът на БФС е да сплашва“, заяви Стилиян Петров.

Според Мартин Петров ходът на тримата е „обсъждан дълго време“, докато дойде правилния момент, за да излязат пред публиката.

„От срещите ни с хората в цялата страна се усещаше страх сред много хора“, добави Мартин Петров.

Опозицията в българския футбол дори обмисля да подаде сигнали до прокуратурата заради натиск към клубове, основно в провинцията.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

177 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт