Венци Стефанов: Божков няма да си направи сепуко сам

Президентът на футболния „Славия“ Венцеслав Стефанов коментира, че бизнесменът Васил Божков не би рискувал да призовава феновете на „сините“ да протестират по време на двете им срещи, съобщи bTV.
В момента Божков е задържан в Дубай по данни на прокуратурата. Той е собственик на основния спонсор на „Левски“ и това поставя клуба в неизгодна финансова позиция.
Аз прочетох някъде, че Васил Божков е казал, че е дал за 6-7 месеца 22 млн. лева. Ако аз имам 22 млн. лева, 10 години „Славия“ ще я издържам и няма да излезе от шестицата. Гарантирам с главата си. Не мога да си обясня къде потъват тези пари, за къде се дават тези пари. Васил Божков си е хвърлил парите на вятъра. Като прочетох, че е дал 22 млн. за няколко месеца, това mе втрещи. Не мога да си помисля, че такива пари ще изтекат в канала. За кое място е „Левски“ сега? Трето? Ние сме на пето с 2 млн. – 2,5 млн. на година“, каза Стефанов.
Как да дава Васил Божков? От къде да дава? Той е арестант. И до колкото знам всичко му е блокирано. Божков е умен човек. Няма да си направи сепуко сам. Не би трябвало нито един от ръководителите на футболни клубове да прибягва до този начин на действие – да кара привържениците си да ходят да протестират. Ако не можеш да се справиш с тази задача, която имаш, по-добре си подай оставката и си търси друга работа, но не да създаваш безредици в държавата. Проблемът при Васил Божков е със стари партньори. Познавам го. Не сме приятели, нито съдружници, но го познавам от дете – умен, интелигентен, много добър математик. Едно време с един негов приятел правеха демонстрации – смяташе 6-цифрени числа, умножаваше и делеше. Нещо, което малко хора могат да го направят. Как по-натам са се развили нещата, не мога да кажа. Сега сме 2020 г. Божков е от 1991-1992 г. в този бизнес. Колко хора минаха и колко правителства? Защо сега изведнъж всичко се изсипва. Може би е трябвало преди това да има някакви ограничения, някакъв ред и нещата щяха да бъдат нормални“, заяви Стефанов.
Той коментира и изказването си от преди дни, че Димитър Бербатов не е подходящ за президент на Българския футболен съюз, тъй като е предал националния отбор при отказването си през 2010 г. „Когато става въпрос да носиш националния герб, да защитаваш честта на България, и ти кажеш: „Аз се отказвам!“, не може да бъдеш друг човек. Това е най-голямата чест – да защитаваш националния герб и да си изплюеш и дробовете на терена. Много е хубаво отстрани да гледаш как други вадят кестените от огъня. Неговата намеса в мачовете, в които се отказа, може би беше решаваща. Защо ще иска да управлява футбола в държавата? Той се отказа да бъде футболист, а иска да бъде шеф. Това е много голяма простотия: Йордан Лечков и България. Защитаваш България, не защитаваш на Йордан Лечков имота“, каза Стефанов.
Според него слабите резултати на футболния терен на националния отбор в последните години се дължат на неправилна политика на държавата. „Ние сме надолу след 1995 г., след като мина това поколение, което беше създадено през социализма. Следващото няма база, нямаше начин как да се създадат футболисти. Къде се възпитават хора? В семейството. На 20 години може ли да го формираш като личност? Изключено е! Държавата е абдикирала от спорта от 90-а година. Сега казваме, че ще дадем 3-4-5 милиона на всички федерации. За петанка и за фехтовката са добри пари, но за футбола, баскетбола, волейбола… Това са спортове, които искат много средства“, каза той.topnovini.bg
Вижте още от най - актуалното за Благоевград

79 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт